Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η ζωή μας κύκλους κάνει

Γραφείο καθηγητών 2ου Λυκείου Γέρακα...
Ώρα 09.30 και είμαστε όλοι εδώ...ή σχεδόν όλοι...κάποιοι απεργούν...Η Βάσω και η Βαγιούλα με προβλήματα υγείας...Ελπίζουμε γρήγορη ανάρρωση και λυπούμαστε που δε θα έχουμε την ευκαιρία να τις χαιρετήσουμε για το Καλοκαίρι εκ του σύνεγγυς...Ευτυχώς όμως υπάρχουν και τα τηλέφωνα.
Κλίμα...περίεργο...Τα χαμόγελα σήμερα περισσεύουν και ο λόγος είναι προφανής...Λείπει...Λείπει η ειρωνεία, λείπουν τα προσβλητικά λόγια, το υπεροπτικό βλέμμα, η αίσθηση της απειλής και η παγωμάρα. Πάνω απ' όλα λείπει η απαράμιλλη και αδικαιολόγητη γκρίνια...Η μικροψυχία κι εκείνη η αίσθηση ότι από στιγμή σε στιγμή θα ξεσπάσει η μπόρα...θα τεντωθούν και πάλι τα νεύρα, θα ακουστούν λόγια βαριά...
Ευχή: μακάρι να λείψει für immer....
Την ίδια στιγμή κάτι μας κρατά...Μέρες αποχαιρετισμού για τις εκλεκτές συναδέλφισσες που εγκατέλειψαν σήμερα το σχολείο. Θα τις θυμόμαστε με αγάπη...
Δύσκολος ο αποχωρισμός...Πιο δύσκολος όταν εγκαταλείπεις έναν μοναδικό συνάδερφο, τον Αντώνη το Μιχαηλίδη, τον Αντώνη μας, που στο σύντομο χρονικό διάστημα που έμεινε μαζί μας κατάφερε να μας κερδίσει με την επιστημονική του επάρκεια, το ήθος και το χαρακτήρα του...Ένας πραγματικός δάσκαλος για όλους μας...για συναδέρφους και μαθητές...Αντώνη μου είμαστε σίγουροι: απ' όποιο μετερίζι και να βρίσκεσαι  θα υπηρετήσεις την εκπαίδευση με τον καλύτερο τρόπο.
Αλλά η ζωή μας κύκλους κάνει...θα τα ξαναπούμε και θα τα λέμε συνεχώς...με τα γνωστά μέσα...

5 σχόλια:

  1. Τα κατάφερες να με συγκινήσεις μεσημεριάτικα....παλιάνθρωπε. Είναι οι μέρες δύσκολες, μας έχουν πιάσει και τα καταθλιπτικά μας ...λόγω έλλειψης ............., αυτό το παλιοκαλοκαίρι να τελειώσει να ξαναμπούμε στη σειρά μας.
    Καλά ταξίδια στη μπλογκόσφαιρα, αλλά προπάντων ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό καλοκαίρι κι από μένα.

    Καλή συνέχεια στο blog. Μπήκε ήδη η σύνδεση με το blog από τη λίστα τα καθηγητών του 2ου Λυκείου Γέρακα.

    Βασίλης Αναστόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις πιο ζεστές ευχαριστίες, συν-άδελφοι. Νομίζω πως μαζί ρίξαμε λίγο μπόι παραπάνω φέτος. Τι μένει; Να γίνουμε, να γινόμαστε διαρκώς ικανότεροι δάσκαλοι, γιατί αυτό είναι που ποθούν διακαώς τα παιδιά μας, καλλιέργεια, καλλιέργεια, καλλιέργεια.
    ΥΓ1. Βάλατε μπόλικο αντικουνουπικό, για να ψοφήσουν τα κουνούπια;
    ΥΓ2. Ενεκρίθη η ανάρτησις ταύτη παρά της διευθύνσεως; Τι λέγει ο νόμος; Να μου φέρετε, κύριε Μιχαηλίδη, το νόμο!
    Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλορίζικος!!Χαίρομαι να τα λέμε και από εδώ!!Και όπως είπαμε Michael Jackson project!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι είναι αυτά; Μην ακούτε τη Φιλία. Σταμάτης Γονίδης fuer immer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή