Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ταλέντο...και δικαίωση!!!

Πολλοί από τους συναδέρφους μου ήταν αυτόπτες και αυτήκοοι, όταν προέβλεπα ότι φέτος τα αποτελέσματα στο Λογοτεχνικό Εργαστήρι θα μας κάνουν φέτος ιδιαίτερα ευτυχείς και περήφανους!!!
Και πράγματι στην πρώτη αξιολόγηση των κειμένων των μαθητών μας είχαμε μοναδικά-εντυπωσιακά αποτελέσματα...Επιτρέψτε μου να αναφερθώ λίγο στη διαδικασία: μετά την υποβολή των κειμένων, που φέτος ολοκληρώθηκε τέλος Μαϊου, ακολουθεί η πρώτη φάση αξιολόγησης από την παιδαγωγική επιτροπή, δηλαδή τους 54 συναδέρφους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα οι συνάδερφοι χωρίζονται σε 5 επιτροπές για να αξιολογήσουν τα έργα των παιδιών, τα οποία χωρίζονται σε ποιήματα Γυμνασίου, διηγήματα Γυμνασίου, ποιήματα Λυκείου, διηγήματα Λυκείου και θεατρικά. Οι επιτροπές καταρτίζονται με το εξής κριτήριο: οι καθηγητές Λυκείων αξιολογούν τα έργα των μαθητών Γυμνασίου και το αντίστροφο. Τα κείμενα που επιλέγονται, δηλαδή 10-12 από κάθε κατηγορία είναι αυτά που θα υποβληθούν στη λογοτεχνική επιτροπή, δηλαδή στην ομάδα των καταξιωμένων Ελλήνων λογοτεχνών, οι οποίοι ευγενικά κάθε χρόνο  αναλαμβάνουν αφιλοκερδώς να διαβάσουν τα προκριθέντα έργα, από τα οποία βραβεύουν τελικά 1-2 σε κάθε κατηγορία. Αυτή είναι η δεύτερη-τελική φάση της αξιολόγησης.
Προς το παρόν ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αξιολόγησης με τα εξής αποτελέσματα:
Από τα 37 διηγήματα που υποβλήθηκαν από 18 Λύκεια, διακρίθηκαν 11 από τα οποία τα 4 προέρχονται από το 2ο ΓΕΛ Γέρακα!!! Από τα 49 ποιήματα που υποβλήθηκαν από τα ίδια σχολεία διακρίθηκαν επίσης 11 από τα οποία και πάλι τα 4 προέρχονται από το σχολείο μας!!!
Συγκεκριμένα διακρίθηκαν τα διηγήματα (κατ΄ αλφαβητική σειρά): 1) "Μια γλυκιά καραμέλα..." της Άντας Καψούρη, 2) "Το ταξίδι του Αβαλόνε" του Αντώνη Συρακούλη, 3) "Το ημερολόγιο μιας δεκαεξάχρονης" ΄της Γεωργίας Τσιτσίρη και 4)  "Όλα γαι ένα χαμόγελο" του Βαγγέλη Χρυσοχόου.
Διακρίθηκαν επίσης τα ποιήματα: 1) "Λύτρωση" του Χρήστου Καρρά, 2) "Τι είν'  η ζωή" της Βασιλικής Πάλλα, 3) "Ότι κράτησα για σένα" της Αναστασίας Παπαθανασίου και 4) "Αισιοδοξία" της Μαριάννας Φώτου.
Περιμένοντας με ανυπομονησία και τα αποτελέσματα της λογοτεχνικής επιτροπής, εμείς οι εμψυχωτές του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου, η Βιβή, ο Γιώργος και η Κατερίνα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της ψυχής μας τα υπέροχα παιδιά, τους μαθητές μας, που με τόση θέρμη ανταποκρίθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος.
Για όσους θέλουν να διαβάσουν τα εξαίσια έργα των μαθητών μας μπορούν να καταφύγουν στο: http://dide-anatol.att.sch.gr/perival/FAKELOS_LOGOTEXNIA/indexLOGOTEXNIA.htm
και πατώντας πάνω στο : διηγήματα ή ποιήματα Λυκείου.





4 σχόλια:

  1. Καμαρώνουμε μαζί σας την επιτυχία των παιδιών μας. Θα έχουμε ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Είμαι βέβαιος. Φιλιά και συγχαρητήρια σε ΟΛΑ τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στα.... μεγάλα και στα μικρά παιδιά.
    Θερσίτη φρόντισε του χρόνου να τους συνδράμεις ....από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στους μαθητές για τα έργα τους, τόσο σε αυτούς που διακρίθηκαν, όσο και σε όλους τους συμμετέχοντες.

    Συγχαρητήρια και στους υπεύθυνους καθηγητές για την πολύτιμη συνδρομή τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σε όλους και πολλά συγχαρητήρια! φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή